Follow Us

Over mij

Ik heb altijd een goed gevoel voor taal gehad en al op de basisschool vond ik het leuk om verhaaltjes te schrijven. Op de middelbare school wist ik snel dat ik journalistiek wilde gaan studeren, maar toch kreeg ik in 5 havo twijfels en besloot ik me aan te melden voor de opleiding communicatie. Na een paar maanden studeren kwam ik erachter dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Het idee van journalistiek studeren kreeg ik niet meer uit mijn hoofd, dus de keuze om van opleiding te switchen was snel gemaakt. Nadat ik mijn propedeuse communicatie had behaald, begon ik in september 2018 op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

Het leukste deel van de journalistiek vind ik interviewen. Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen, met ze in gesprek te gaan en prikkelende vragen te stellen. Ik zie het als een uitdaging om het verhaal van mijn interviewkandidaat zo mooi mogelijk op te schrijven. Ik ben geen fan van korte nieuwsberichtjes tikken, ik vind het leuker om de diepte in te gaan en lange verhalen te maken.

Ik schrijf het liefst over maatschappelijke onderwerpen als discriminatie en mentale gezondheid. Zo heb ik in 2019 drie maanden stage gelopen bij LEF Magazine, een tijdschrift over verslaving en eetstoornissen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, cultuur en duurzaamheid.

In september 2020 zal ik beginnen aan de minor ‘filosofie en ethiek’. Vanaf februari 2021 zal ik de vakken ‘longreads’, ‘schrijven nieuwe genres’ en ‘bladen: print en online’ gaan volgen, om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van schrijven.

Sinds april 2020 werk ik als freelancer voor De Gelderlander.