Follow Us

Over mij

Ik heb altijd een goed gevoel voor taal gehad en al op de basisschool vond ik het leuk om verhaaltjes te schrijven. Op de middelbare school wist ik snel dat ik journalistiek wilde gaan studeren, maar toch kreeg ik in 5 havo twijfels en besloot ik me aan te melden voor de opleiding communicatie. Na een paar maanden studeren kwam ik erachter dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Het idee van journalistiek studeren kreeg ik niet meer uit mijn hoofd, dus de keuze om van opleiding te switchen was snel gemaakt. Nadat ik mijn propedeuse communicatie had behaald, begon ik in september 2018 op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg.

Het leukste deel van de journalistiek vind ik interviewen. Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen, met ze in gesprek te gaan en prikkelende vragen te stellen. Ik zie het als een uitdaging om het verhaal van mijn interviewkandidaat zo mooi mogelijk op te schrijven. Ik ben geen fan van korte nieuwsberichtjes tikken, ik vind het leuker om de diepte in te gaan en lange verhalen te maken.

Ik houd me het liefst bezig met maatschappelijke thema’s en human-interest verhalen. Zo heb ik in 2019 drie maanden stage gelopen bij LEF Magazine, een tijdschrift over verslaving en eetstoornissen, en heb ik voor projecten op school stukken geschreven over onder andere racisme, abortus en burn-outs. Daarnaast ben ik ge├»nteresseerd in geschiedenis, cultuur en duurzaamheid.

Van september 2020 tot februari 2021 heb ik de minor ‘filosofie en ethiek’ gevolgd. Vanaf februari 2021 volg ik de vakken ‘longreads’, ‘schrijven nieuwe genres’ en ‘bladen: print en online’, om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van schrijven.